Regulament Sibiu 2022

REGULAMENTUL Concursului National Online

“PRIETENII  MUZICII  / PRO PIANO-ROMANIA – Filiala SIBIU”

Editia a X-a, sambata 19 martie 2022

I. Manifestarea este deschisă copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 19 ani, fiind divizată în 3 secţiuni: A,B,C.

Secţiunea A – tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică

Secţiunea B – tineri care studiază pianul ca instrument opțional( în şcoli şi licee de muzică), in Palatele Copiilor, Cluburi sau in sistem particular.

Secțiunea C – ansamblu la 4 mâini(pe un pian)

II. Pentru o mai bună evaluare, fiecare din sectiunile A si B este divizată în 15 categorii, în funcţie de anul naşterii participanţilor:

categoria 0 – 2017 (si după)

cat. 1-a      – 2016

cat. a 2-a   – 2015

cat. a 3-a   – 2014

cat. a 4-a   – 2013

cat. a 5-a   – 2012

cat. a 6-a   – 2011

cat. a 7-a   – 2010

cat. a 8-a   – 2009

cat. a 9-a   – 2008

cat. a 10-a – 2007

cat. a 11-a – 2006

cat. a 12-a – 2005

cat. a 13-a – 2004

cat. a 14-a – 2003,2002

Secţiunea C este divizată, conform categoriilor aferente, în 3 subsecţiuni: C1 (cat. 0-4), C2 (cat. 5-9), C3 (cat. 10-14), ţinându-se cont de vârsta celor 2 membrii (nu e obligatorie apartenenţa la aceeaşi categorie). Repertoriul ales poate fi executat din partitură, sau din memorie, respectând următoarele durate maxime:

C1 – 5’

C2 – 10’

C3 – 15’

III. Repertoriul secțiunilor A și B va cuprinde una sau două lucrări la alegerea participanţilor(nu mai multe, chiar dacă se încadrează în minutajul anunțat), interpretate obligatoriu din memorie, respectând următoarele durate maxime (în funcție de categorie), după cum urmează:

Sectiunea A

Cat. 1- 4 = 10’

Cat. 5 -8 = 15’

Cat. 9 – 10 = 20’

Cat. 11- 12 = 25’

Cat. 13 – 14 = 30’

            Sectiunea B

Cat. 1- 4 = 7’

Cat. 5 -8 = 10’

Cat. 9 – 10 = 12’

Cat. 11- 12 = 15’

Cat. 13 – 14 = 20’

Programul menţionat în fişa de înscriere nu poate fi modificat ulterior. Ordinea interpretării pieselor se stabileşte la libera alegere a participanţilor.

IV. Înscrierile :

Pentru inscriere sunt necesare3 documente:

1. formularul de înscriere tip(se gaseste pe Site, imediat dupa Regulament). Vă rog să nu folositi formularele vechi, din anii trecuți!

2. chitanța de donație

3. Link-ul filmului cu inregistrarea pieselor pe You Tube(conform indicatiilor de mai jos), care se  va incarca si in formular(sub repertoriu) !

  1. Formularul (cel din acest an, din Site – lângă Regulament) se va completa cu  toate datele cerute în formular, cu mare grijă la CNP(obligatoriu, pentru incadrarea corectă in  categorie)adresa exactă de e-mail(unde se vor trimite diplomele)., iar numele se va trece cu diacritice(ă,â,ț, ș, conform exemplului).

În cazul ansamblurilor la 4 mâini, datele celor doi participanţi vor fi trecute pe acelaşi formular.

  • donația de participare este de: 100lei (25EURO)/solist și 120lei(30EURO) / ansamblu la 4 mâini(un elev participant în mai multe formații la patru mâini, achită o singură dată jumătatea sa de donație). Nu se admit mandate postale.

Donația de participare se va depune în  contul Fundației Pro Piano, deschis la BCR sector 3 Bucuresti, Cod IBAN: RO85RNCB0074029228740001/C.U.I. 9099960, cu specificarea obligatorie pe ordinul de plată a celor 2 semne de identificare: a. Donație Sibiu și  bnumele participantului pentru care se face plata(pentru formularul cu mai multi concurenti se va trece numele tuturor, unul dupa altul).

În caz de neprezentare, donația nu se returnează(sub nici un motiv).

  •  Link-ul filmului(clip-ului) cu inregistrarea pieselor, puse pe You Tube-ul personal (cu opțiunea Public), cu numele și repertoriul scris pe clip, conform indicatiilor tehnice de mai jos).

Cele 3 documente se vor trimite odată, printr-un singur e-mail, la cele două adrese de mai jos : propiano@gmail.com        și      ortheniko_piano@yahoo.com

 Aceste adrese se vor pune in primele  doua randuri destinate adreselor(To…  și   CC…), iar la subiect  se va pune numele participantului(sau a profesorului care prezintă mai multi elevi).

Specificăm încă odată : documentele se trimit toate într-un singur e-mail, spre cele 2 adrese(nu pe adrese separate).

De citit atent ! 

Date importante în calendarul înscrierilor :

  • 09 martie 2022 – data limită pentru inscrierile online,
  • 11 martie 2022 – afișarea listei participanților înscriși la Concurs . Lista va apare tot pe Site-ul Fundatiei, în link-ul Programări(de lângă Regulament)! Cu această ocazie vom anunța eventualele probleme existente în documentele trimise de dv, sau calitatea filmărilor.

Eventualele corecții(greselile constatate in lista participantilor) se vor trimite numaiprin e-mail sau SMS(nu la telefon)!

Indicatii tehnice – Cum se face filmarea(inregistrarea) ?

Filmarea repertoriului participantului se va face obligatoriu cu telefonul ținut pe orizontală(nu vertical), poziționat în profil – dreapta, iar în filmare să se vadă corpul întreg al interpretului si pianul. Este bine ca telefonul sa fie pus pe un stativ(pentru a nu se misca,).

După filmare, înregistrarea se va pune( se va încărca) în contul You Tube-ul personal (cu opțiunea public), cu numele și repertoriul inscripționat pe clip) și se va trimite numai link-ul rezultat din postare!

Piesele(una sau două) se vor trimite impreună, într-un singur mail(fiecare participant va trimite un singur e-mail) în care, pe lângă link-urile(adresele) filmării propriuzise se va menționa obligatoriu numele și prenumele candidatului (scris neapărat cu diacritice, pentru scrierea diplomelor), numele compozitorului și titlul pieselor și categoria(ex : A2, B3, etc).

Mai clar, după filmarea cu telefonul(sau alt aparat), concurentul va pune filmul pe contul său de You Tube(cu optiunea public, nu privat), iar link-ul rezultat va fi trimis prin e-mail, împreuna cu numele, categoria și repertoriul înregistrat.

Confirmarea primirii documentelor se va face în decursul zilei sau cel tarziu a doua zi, tot pe mail. Daca nu primiti confirmarea după două zile, va rog sa ne semnalati imediat situația(inseamna ca nu s-au primit documentele).

V. Premii

se vor acorda DIPLOME: Premii I, II, III, Mențiuni, Diplome de Excelență, Diplome de Participare(pentru cei care nu se califică la unul dintre premii), numeroase Premii Speciale : J. S. Bach, Fr. Liszt, prezenţă artistică deosebită, muzicalitate, realizare artistică, tehnică,  etc).

Premiile vor fi anunțate pe Site, în link–ul Programări, unde se va afișa și lista inițială a participanților.

Diplomele vor fi trimise imediat după anunțarea rezultatelor(sâmbăta) , fie pe e-mailul profesorului(dacă are mai mulți participanți, pe formularul comun), fie individual, pe adresa de la care s-a făcut înscrierea!

VI. Juriul

Va fi format din personalităţi ale pedagogiei şi muzicii româneşti.

Toate materialele audio-video sau de altă natură realizate de către organizatori, aparţin de drept acestora.

In momentul înscrierii în Concurs, candidaţii acceptă prezentele condiţii şi autoritatea juriului.

Informaţii suplimentare:              

  • la d-na prof. Orth Eniko – tel:  0746 114 351   /     E-mail: ortheniko_piano@yahoo.com   
  • la Fundaţia „Pro Piano–România”– prof. Stela Avesalon – tel. 0722 382 626(in afara orelor 14-17)

E-mailpropiano@gmail.com

Web page: www.propiano.org